2750 4 EVER
Simon Løvind, Telefon Til Chefen & Carl Emil Carlsen 2011
Project done with young people from youth clubs in Ballerup
Exhibited in "Kontoret for Kunst i Byen" and in Ballerup town hall 2012

Project description (in danish)
I efteråret 2011 besøgte fem kunstnere de fire fritidsklubber i Klub Syd i Ballerup. Formålet var dels at ’ungerne’ skulle stykke et portræt sammen af hvordan det er at være et sted mellem barn og voksen i Ballerup, og dels at give dem mulighed for at udtrykke sig offentligt om byen og dens udvikling.

Projektets indledende del bestod af tre aktiviteter: For det første skabelsen af klubbernes eget flag. Hver klub udsmykkede deres del af flaget, sådan at de fire klubber til sammen skabte et fælles flag med fyldt med motiver de fandt væsentlige. For det andet videofilmede kunstnerne en lang række taler skabt af de unge. Eneste betingelse var, at talen skulle starte med ”Når jeg bliver borgmester…”. Bagefter blev talerne klippet sammen til én lang film, der blev projiceret op på Banegårdspladsen i stort format. For det tredje tog kunstnerne ungerne med på fotosafari og portrætterede dem i deres eget kvarter. De unge udpegede særlige steder og fortalte om deres forhold til dem: fra de gode til de skumle og de hemmelige steder.

I projektets afsluttende del blev der lavet en bog og en udstilling i ”Kontoret for Kunst i Byen”, der havde til huse i et butikslokale i Ballerup Centeret. Her blev alt materialet bearbejdet sammen med ungerne og iscenesat i en stor installation med projektion, skulptur, tegning og print. I starten af 2012 blev flaget og 'borgmestertalerne' udstillet i foyeren på Ballerup Rådhus, hvor bogen og plakat også blev uddelt. Dermed kunne både byens borgmester og alle andre i Ballerup få et glimt af livet som helt ung i 2750.

Tak til de medvirkende børn, unge og voksne på:
Midgård Byggelegeplads
Bispevangens Byggelegeplads
Ballerup Fritids Center
Grantoftens Fritids Center.

De deltagende kunstnere:
Emil Alsbo, Magnus Clausen, Simon Højbo Hansen, Carl Emil Carlsen og
Simon Løvind

Støttet af:
Ballerup Kommune / Ballerup Kunstråd
Statens Kunstråds Huskunstnerordning